Ξεκινά σε 6 μήνες η επενδυτική λειτουργία του Ταμείου Φαιστός

58
5G

Η επενδυτική λειτουργία του Fund Φαιστός αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες όπως εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Συμμετοχές 5G ΑΕ, Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Όπως δήλωσε ο CEO  της εταιρείας “Συμμετοχές 5G Α.Ε.” που θα διαχειρίζεται το fund και πρώην γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης, μιλώντας χθες στο 6ο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας – Σουηδίας σύντομα ξεκινά η αναζήτηση κεφαλαίων από ιδιώτες επενδυτές που θα συμπληρώσουν το ποσό των περίπου 93 εκατ. ευρώ που κατευθύνθηκαν στο Φαιστό από τα έσοδα της δημοπρασίας των συχνοτήτων για το 5G.

H διαδικασία αναζήτησης ιδιωτών επενδυτών που θα συμμετάσχουν σε ποσοστό 30% αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες και στη συνέχεια θα αρχίσει η διαδικασία επιλογής των πρώτων επιχειρηματικών σχεδίων που θα χρηματοδοτηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το Φαιστός αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει σαν αποστολή τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή/και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που λειτουργούν σε υποδομές 5G, σε βασικούς κλάδους της οικονομίας όπως αυτοί των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, της μεταποίησης, της βιομηχανίας, του τουρισμού, της υγείας, της πληροφόρησης και των δικτύων κοινής ωφέλειας.

Όπως είπε ο κ. Τζωρτζακάκης το fund Φαιστός έχει ως στόχο να οδηγήσει στην δημιουργία ενός ελληνικού οικοσυστήματος 5G, το οποίο θα προσελκύσει επιπλέον επενδύσεις και θα ενισχύσει την ψηφιακή ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. Ωστόσο αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την δημιουργία αποδόσεων και κερδών, μέσω την επενδύσεων που θα πραγματοποιήσει. “Αν και κρατικό το Φαιστός δεν είναι ένα Ταμείο που λειτουργεί με κρατική λογική”, σημείωσε.

Ένα σημαντικό ακόμη θέμα που τόνισε ο κ. Τζωρτζακάκης είναι ότι η εταιρείες στις οποίες θα επενδύσει το fund θα έχει πρόσβαση και στις συχνότητες του 5G που έχει κρατήσει το Δημόσιο για την δοκιμή εφαρμογών με πρώτο “πελάτη” τις υπηρεσίες του δημοσίου. “Οι εταιρείες του Φαιστός θα έχουν κεφάλαια, φάσμα, πρώτο πελάτη αλλά και πρόσβαση σε πανεπιστήμια και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης”, δήλωσε.

Πηγή: Capital.gr