Συνεργασία των Vodafone, Three και O2 για την εγκατάσταση 220 ιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο

69
4G

Συνεργασία των Vodafone, O2 και Three Uk για την εγκατάσταση 220 νέων ιστών για την βελτίωση της αγροτικής κάλυψης 4G.

Οι τρείς από τις τέσσερις μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν δεσμευτεί να εγκαταστήσουν 222 νέους ιστούς στο πλαίσιο μις κοινής προσπάθειας να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν την κάλυψη σε αγροτικές περιοχές.

Οι Vodafone, O2 και Three UK θα εγκαταστήσουν και θα μοιραστούν τους νέους ιστούς για τη βελτίωση της αγροτικής κάλυψης 4G και στα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Γνωρίζουμε ότι η συνδεσιμότητα είναι ζωτικής σημασίας και ο μόνος τρόπος για να καλύψουμε τις αδυναμίες στην κινητή κάλυψη του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η συνεργασία. Η μοναδική μας συνεργασία με τη O2 και τη Three θα προσφέρει 222 νέους ιστότοπους σε μέρη της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που χρειάζονται καλύτερη σύνδεση. Η παράδοση του Shared Rural Network θα κάνει τεράστια διαφορά σε κοινότητες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.» δήλωσε ο Nick Jeffery, Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone UK.

Ειδικότερα, θα κατασκευαστούν 124 νέες τοποθεσίες στη Σκωτία, 33 στην Ουαλία, 11 στη Βόρεια Ιρλανδία και 54 στην Αγγλία. Η κατασκευή θα ξεκινήσει φέτος και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2024.

Η προσπάθεια είναι μέρος μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Shared Rural Network (SRN) και αντιπροσωπεύει το πρώτο του στάδιο. Το SRN στοχεύει να αυξήσει το ποσοστό της βρετανικής γης όπου όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παρέχουν κάλυψη 4G από 67% σε 84%.

«Το Κοινόχρηστο Αγροτικό Δίκτυο είναι ένας νέος και πιο συνεργατικός τρόπος παροχής μεγαλύτερων επενδύσεων σε υποδομές για τη βελτίωση της κινητής ψηφιακής συνδεσιμότητας – ένας μεγάλος αντίκτυπος της οικονομικής ανάπτυξης. Είμαι χαρούμενος που η O2 συνεργάζεται με άλλους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για την παράδοση του Shared Rural Network, το οποίο θα υποστηρίζει άτομα, επιχειρήσεις και κοινότητες σε ολόκληρη την αγροτική Βρετανία.» σχολίασε ο Mark Evans, Διευθύνων Σύμβουλος της O2.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω να σημειώνεται σημαντική πρόοδος στην εξάλειψη «not spots» κακής ή ανεπαρκούς κάλυψης για κινητά. Αυτή η νέα υποδομή θα ξεκλειδώσει το δυναμικό των αγροτικών κοινοτήτων και στα τέσσερα έθνη και θα προσφέρει μια μεγαλύτερη επιλογή γρήγορων και αξιόπιστων υπηρεσιών 4G. Στο πλαίσιο αυτού του νέου Κοινόχρηστου Αγροτικού Δικτύου, η κυβέρνηση επενδύει επίσης μισό δισεκατομμύριο λίρες σε νέους ιστούς σε περιοχές χωρίς κανένα σήμα καθόλου που σημαίνει ότι κανείς δεν μένει πίσω.» δήλωσε ο Matt Warman, Υπουργός Ψηφιακών Υποδομών.

Τέλος να σημειωθεί, το Shared Rural Network (SRN) είναι μία ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη πρωτοβουλία, αλλά η κυβέρνηση παρέχει πάνω από 500 εκατομμύρια λίρες σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί η ανεπαρκής κάλυψη σε αγροτικές περιοχές, όπου κανένας πάροχος δεν προσφέρει κάλυψη 4G.

Πηγή: Telecomstechnews.com