Σύνδεση της Ιταλίας με την Ελλάδα με υποβρύχιο καλώδιο ανακοίνωσε η IslaLink

27
Fiber Optics
Photo Credits: Denny Müller | Unsplash

Η IslaLink και η Elettra, μια πλήρως θυγατρική της Orange ανακοίνωσαν σήμερα την κατασκευή του υποβρύχιου καλωδίου IONIAN.

Το υποβρύχιο καλώδιο IONIAN θα συνδέσει την Crotone της Ιταλίας με την Πρέβεζα της Ελλάδας. Η υποβρύχια υποδομή θα συμπληρωθεί από δύο επίγειους δακτυλίους ινών που συνδέουν το σύστημα με τις πόλεις του Μιλάνου και της Ρώμης στην Ιταλία και της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αυτή η νέα συνδεσιμότητα θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των υπερ-ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως περιφερειακών κόμβων για υπηρεσίες cloud, περιεχομένου και τηλεπικοινωνιών.

«Το IONIAN είναι ένα φυσικό βήμα στην επέκταση του IslaLink», δήλωσε ο Esther Garcés, CEO της IslaLink. «Η IONIAN αξιοποιεί την εμπειρία μας στην ανάπτυξη νέων υποθαλάσσιων έργων και στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στην κατηγορία των πελατών μας. Πιστεύουμε ότι η ελληνική ευρυζωνική αγορά δεσμεύεται για ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Αθήνα θα γίνει περιφερειακός κόμβος για υπηρεσίες cloud. Το IslaLink θέλει να συμβάλει σε αυτήν την ανάπτυξη φέρνοντας ένα σύγχρονο, υπερσύγχρονο, υψηλής χωρητικότητας διεθνές σύστημα στην αγορά που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των χειριστών και των παρόχων περιεχομένου σε ανεξάρτητη και ουδέτερη βάση».

Ο Didier Dillard, President  της Elettra πρόσθεσε: «Η βελτίωση της συνδεσιμότητας μέσω της εγκατάστασης νέων υποβρυχίων καλωδίων είναι μία από τις κύριες αποστολές μας, μερικές φορές το κάνουμε στην άλλη πλευρά της Γης, αλλά μερικές φορές το κάνουμε κοντά στην πατρίδα μας. Αυτό θα ισχύει για το καλώδιο IONIAN και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και περήφανοι που συνεισφέρουμε σε αυτό το έργο σε συνεργασία με την Islalink, με τις δυνατότητες θαλάσσιας έρευνας και θαλάσσιας εγκατάστασης.»