Σε λειτουργία τέθηκαν οι προηγμένες φορητές μονάδες τηλεϊατρικής που δόθηκαν από την Intracom Telecom

33
Intracom Telecom

Στις 25/05/2021, ετέθησαν σε λειτουργία οι πέντε (5) προηγμένες φορητές μονάδες τηλεϊατρικής (τύπου χειραποσκευής) που δωρήθηκαν στη 2η Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου από την εταιρεία Intracom Telecom.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η 2η ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ, ο εξοπλισμός θα συμβάλλει στην αποτελεσματική παρακολούθηση και διαχείριση θεμάτων υγείας, ιδιαίτερα στα απομακρυσμένα και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου.

Αυτές οι φορητές μονάδες θα προσφέρουν υπηρεσίες εφάμιλλες με αυτές που παρέχονται από τους σταθμούς τηλεϊατρικής του ΕΔΙΤ, ικανές να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης στα μικρότερα νησιά τους Αιγαίου, τόσο κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου λόγω τουρισμού πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά που πρέπει να διαχειριστούν τα περιφερειακά ιατρεία της 2ης ΥΠΕ, όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο όπου οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι είναι συχνά αποκλεισμένοι και ο μόνος τρόπος να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι η αεροδιακομιδή).

Το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης που θα βρίσκεται στην περιοχή (το οποίο δεν θα είναι απαραιτήτως ειδικευμένοι γιατροί, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός και η εφαρμογή τηλεϊατρικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα από τους αγροτικούς ιατρούς, τους νοσηλευτές ή το προσωπικό υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης) θα συνδέεται στο δίκτυο ΕΔΙΤ και θα επικοινωνεί εξ αποστάσεως με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό (μέσω τηλεδιάσκεψης, instantchat, email), θα μπορεί να στέλνει στοιχεία  των ασθενών (θερμοκρασία, οξυγόνο, πίεση κ.λπ.) σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνει οδηγίες από τον ειδικό για την αντιμετώπιση των περιστατικών,  βάσει των πραγματικών ιατρικών δεδομένων του ασθενούς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία INTRACOM TELECOM και τους εκπροσώπους της, κ. Ν. Βελέντζα, Γενικό Δντή Τομέα Υπηρεσιών, κ. Αλ. Ταρνάρη, Δντή Επικοινωνίας και κ. Κ. Τσίλαγα, Δντή Πωλήσεων, για την ευγενική προσφορά τους, η οποία συνδράμει σημαντικά και αποδεικνύει έμπρακτα την αρμονική συμπόρευση του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα σε περιόδους κρίσης, όπως η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε με την πανδημία covid19.