Πιο κοντά η έξοδος από το Χρηματιστήριο Αθηνών για την Forthnet

57
FORTHNET

Όλο και πιο κοντά στην έξοδο της Forthnet από το Χρηματιστήριο Αθηνών, που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο με την υποβολή της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση των μετοχών της από την United Group.

Ένα βήμα πιο κοντά σε μία πολύ σημαντική αλλαγή σελίδας βρίσκεται η Forthnet, η οποία είναι πλέον πολύ πιθανό να «αποχωρήσει» από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως αναφέρει το Moved.gr, o νέος βασικός μέτοχος της Forthnet, η United Group που ελέγχεται από το γνωστό fund BC Partners, έχει φθάσει πλέον τη συμμετοχή της στο 84,6%, είναι πιθανό να το αυξήσει άμεσα ακόμη και στο 97,5%. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα πρέπει να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της Forthnet.

Χθες, η Forthnet ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών ότι η United Group ενεργοποίησε τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς των μετοχών των τεσσάρων πιστώτριων τραπεζών (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank), ενώ επιπλέον απέκτησε τις συμμετοχές της Wind Ελλάς (14,1%) και της μαλτέζικης Go (9,63%). Το αποτέλεσμα είναι η συμμετοχή της United Group να φθάσει στο 84,6%, όπως αναφέρεται στις σχετικές ανακοινώσεις.

Θέμα χρόνου η έξοδος από το Χρηματιστήριο

Το επόμενο βήμα ενδέχεται να είναι η απόκτηση των μετοχών της αραβικής επενδυτικής εταιρείας Massar Investments  (9,63%) και της Vodafone (2,77%), οπότε το ποσοστό θα ανέβει στο 97,5%. Σε κάθε περίπτωση, η United Group, μέσω της Newco United Group Hellas όπως είναι η επωνυμία της ελληνικής θυγατρικής, είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι είναι μάλλον θέμα χρόνου η «έξοδος» της Forthnet από το ΧΑ.

Η United Group έχει προχωρήσει ήδη σε έκδοση ομολογιακού δανείου 27 εκατ. ευρώ προς τη Forthnet προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα της και πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα πλάνα που υπάρχουν για την επόμενη χρονιά. Η παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ως MVNO έχει καθυστερήσει μερικές εβδομάδες και μένει να δούμε πότε θα γίνει το εμπορικό λανσάρισμα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν στο άμεσο μέλλον το θέμα του διαγωνισμού για την απόκτηση των δικαιωμάτων για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Champions League και του Europa League αλλά και η ανανέωση των συμβάσεων για τη χονδρική διάθεση αθλητικού περιεχομένου (Novasports) σε Vodafone Ελλάδος και Wind Ελλάς.