Οι Telstra, Ericsson και Qualcomm επιτυγχάνουν παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας λήψης σε εμπορικό δίκτυο 5G

56

Η Telstra, σε συνεργασία με την Ericsson και την Qualcomm Technologies, Inc. ανακοίνωσε ότι επέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας λήψης της τάξεως των 5 Gbps σε ένα εμπορικό δίκτυο 5G για έναν μόνο χρήστη.

Πιο συγκεκριμένα, η κλήση δεδομένων 5G NR πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Καινοτομίας 5G στο Gold Coast χρησιμοποιώντας το εμπορικό δίκτυο παραγωγής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ericsson, το επίτευγμα αυτό, έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης προσπάθειας της Telstra όχι μόνο να αυξήσει την ταχύτητα του δικτύου, αλλά και να ξεκλειδώσει βασικά μαθήματα για εφαρμογή στο μέλλον.

Να υπενθυμιστεί, ότι το επίτευγμα βασίζεται σε προηγούμενη μέγιστη ταχύτητα λήψης 4,2 Gbps που επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι πελάτης της Telstra, να έχουν μια πιο προηγμένη απόδοση δικτύου, ανοίγοντας το δρόμο για μεγαλύτερη χωρητικότητα και δυνατότητες στο δίκτυο.

Οι Telstra, Ericsson και Qualcom έχουν επιτύχει ένα νέο ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας απόδοσης στο ζωντανό δίκτυο με τον ολοκληρωμένο σταθμό βάσης Ericsson Radio System για mmWave, το Streetmacro 6701. Η απόδοση επιτεύχθηκε μέσω NR carrier aggregation (CA) of eight 100MHz n257 mmWave carriers σε συνδυασμό με LTE CA of two carriers 20MHz Band 7 – συνολικά 840MHz φάσμα χρησιμοποιήθηκε για έναν μόνο χρήστη, το οποίο αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ασύρματη επικοινωνία. Η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια κινητή συσκευή smartphone, η οποία τροφοδοτείται από το σύστημα Qualcomm® Snapdragon ™ X60 5G Modem-RF με 3ης γενιάς κεραίας Qualcomm® QTM535 mm.

Ο Νίκος Κατινάκης, Telstra Group Executive Networks & IT, λέει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αυξήσουμε και πάλι το υπάρχον ρεκόρ ταχύτητας δικτύου μας καθώς αναπτύσσουμε το 5G και ετοιμαζόμαστε για την επερχόμενη δημοπρασία φάσματος mmWave του τρέχοντος έτους. Σε μια εποχή αυξημένης ζήτησης για άψογη συνδεσιμότητα, μας δίνει μεγάλη χαρά να παρέχουμε στους πελάτες μας βελτιωμένες δυνατότητες δικτύου, όπως η χρήση του mmWave και των άλλων στοιχείων του φάσματος. ”

Ο Emilio Romeo, επικεφαλής της Ericsson Australia και της Νέας Ζηλανδίας λέει: «Από την επίτευξη ενός παγκόσμιου πρώτου ορόσημου με την τεχνολογία 2Gbps LTE το 2018, έχουμε εργαστεί ακούραστα με την Telstra και την Qualcomm Technologies για να καινοτομούμε με συνέπεια και να παρέχουμε στους Αυστραλούς την καλύτερη τεχνολογία 5G. Αυτή η ανακοίνωση σήμερα αποτελεί απόδειξη αυτής της αφοσίωσης και ανυπομονούμε να δούμε Αυστραλούς να αποκομίσουν τα οφέλη καθώς προχωράμε στο 2021. ”

Ο Durga Malladi, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, 4G / 5G, Qualcomm Technologies, Inc. λέει: «Είμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε σε αυτό το σημαντικό ορόσημο mmWave για την επίτευξη ταχύτητας λήψης 5 Gbps. Το 5G mmWave θα επιτρέψει σε πολλές νέες περιπτώσεις χρήσης για καταναλωτές και επιχειρήσεις, καθώς και πολλές από τις σημερινές κινητές συσκευές να επωφεληθούν από τη βελτιωμένη χωρητικότητα δικτύου, τις ταχύτητες πολλαπλών gigabit και τη χαμηλή καθυστέρηση. Ανυπομονούμε για τη στενή και συνεχή συνεργασία μας με την Telstra και την Ericsson στην οδήγηση εμπορικών 5G mmWave στην Αυστραλία το 2021.”