Ο CEO της Orange επιδιώκει συνεργασία με την Vodafone και την Deutsche Telecom

61
Orange

Η Orange επιδιώκει μια συνεργασία με έναν ή περισσότερους συνεργάτες, ιδανικά με την Vodafone ή την Deutsche Telecom για την εγκατάσταση όλων και περισσότερων ιστότοπων.

Όταν η Orange δημοσίευσε τα σχέδια της για την απόσυρση των πύργων κινητής τηλεφωνίας στη Γαλλία και την Ισπανία, κατέστησε σαφές ότι ήθελε να διατηρήσει τον έλεγχο της παθητικής υποδομής.

«Η Orange επιθυμεί να διατηρήσει τον έλεγχο της TOTEM για να επωφεληθεί από τη σημαντική πηγή  βιώσιμης αξίας που παρέχει για τον Όμιλο», ήταν οι ακριβείς λέξεις της. Εν τω μεταξύ, μια δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου Stéphane Richard μίλησε για την αποφασιστικότητα της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας να «διατηρήσει αυτά τα στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία εντός του πεδίου του Ομίλου»

«Θέλουμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο, είτε μόνοι είτε με έναν άλλο μεγάλο πάροχο», είπε ο Richard.

Πιο συγκεκριμένα, πιθανοί συνεργάτες της Orange θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη Vodafone, η οποία αποχώρησε από το Vantage Towers πέρυσι και δεν έχει ακόμη παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια IPO που είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του 2021, και την Deutsche Telekom, της οποίας η εγχώρια επιχείρηση Deutsche Funkturm είναι μια ξεχωριστή οντότητα για πολλά χρόνια; Η Deutsche Telekom σύναψε πρόσφατα μια συμφωνία πύργων με την Cellnex στις Κάτω Χώρες (και δημιούργησε ένα επενδυτικό ταμείο για να εξετάσει τις επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία υποδομής), αλλά ήταν αρκετά επίμονη ότι η συμφωνία δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τα σχέδιά της για τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της.

“Το παιχνίδι της ευρωπαϊκής ενοποίησης θα είναι τον επόμενο μήνα, γύρω από αυτούς τους δύο παίκτες και οι τρείς πάροχοι συμπεριλαμβανόμενης της Orange έχουν θέση στο παιχνίδι, δήλωσε ο Richard.

Η Orange προς το παρόν δεν βρίσκεται σε επίσημες συνομιλίες με την Vodafone ή την Deutsche Telecom, και σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί το σχέδιο συγχώνευσης η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία έχει ένα εφεδρικό σχέδιο.

Επιπροσθέτως, η πώληση σε έναν ουδέτερο όπως η Cellnex, όπως η Telefonica που συμφώνησε πρόσφατα να κάνει, δεν είναι επιλογή σύμφωνα με τον Richard. «Η Telefonica έκανε μια διαφορετική επιλογή», ​​επειδή δεν βλέπει τους πύργους της ως στρατηγικό πλεονέκτημα, είπε ο Richard. “Αυτή δεν είναι, σαφώς, η άποψή μας.”

Πηγή: Telecoms