Η Vodafone ξεκινά δοκιμές για αυτόνομη οδήγηση σε δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου

53
Photo Credits: Samuele Errico Piccarini | Unsplash

Ένα νέο σύστημα που έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας δοκιμάζεται από την Vodafone σε πραγματικούς δρόμους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το σύστημα έχει αναπτυχθεί από τη Vodafone, τη Nokia και την Chordant, μια «πλατφόρμα cloud mobility» που αποτελεί ένα αρχικό βήμα για την χρήση του mobile edge για να συνδέονται τα αυτοκίνητα και να επικοινωνούν συνεχώς με το περιβάλλον.

«Είναι φανταστικό να βλέπουμε τεχνολογία Vehicle to Everything (V2X) να αναπτύσσεται σε ανοιχτό δρόμο για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Luke Ibbetson, Head of Group R&D της Vodafone. «Ενώ το σύστημα παραδίδεται μέσω smartphone, οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν εξοπλισμό handsfree. Εν τω μεταξύ, συνεργαζόμαστε με την αυτοκινητοβιομηχανία και τους οδικούς χειριστές για να ενσωματώσουμε την τεχνολογία στα οχήματα και στις υποδομές μεταφορών για να καταστήσουμε τους δρόμους μας ασφαλέστερους.»

“Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη συστημάτων που συνδέουν χρήστες οδικών δικτύων σε κινητές πλατφόρμες”, δήλωσε ο Chris Johnson, Head of Nokia’s Global Enterprise Business της Nokia. «Εκτελώντας το edge της Vodafone, το λογισμικό ανάλυσης της Nokia θα εφαρμόσει πληροφορίες για να κάνει τους δρόμους ασφαλέστερους, να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης της οδικής υποδομής με τρόπο που μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί σε πολλές γεωγραφικές περιοχές.»

«Οι οδικοί χειριστές επιδιώκουν να αλληλεπιδρούν ψηφιακά και να ανταλλάσσουν πληροφορίες με οχήματα και χρήστες οδών», δήλωσε ο Ash Wheeler, SVP στο Chordant, «Είμαστε ενθουσιασμένοι που, μέσω αυτής της συνεργασίας και των υπηρεσιών που δημιουργούμε, οι αρχές μεταφορών και οι κατασκευαστές οχημάτων ανά τον κόσμο θα είναι σε θέση να δοκιμάσουν, να επικυρώσουν και να αναπτύξουν γρήγορα τυποποιημένες υπηρεσίες C-ITS σε υπάρχοντα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια, μειώνοντας τη συμφόρηση και ξεκλειδώνοντας νέες εμπειρίες οδηγών

Εγγραφείτε στο Newsletter του telecommunicationwords.com για να μην χανείς λεπτό από την ενημέρωση!

Πηγή: Telecoms.com