Η Vodafone UK ενισχύει την νέα εποχή της στρατηγικής IoT

53
ΙοΤ

Η Vodafone UK του Ηνωμένου Βασιλείου επιδιώκει να αναζωογονήσει τη στρατηγική της IoT με μια νέα σειρά υπηρεσιών για επιχειρήσεις.

Το νέο πακέτο IoT Joy δεν φαίνεται να έχει συλλογικό όνομα, αλλά οφείλει πολλά στο IoT.nxt, μια εταιρεία της θυγατρικής της Vodafone στη Νότια Αφρική που αγόρασε μερίδιο 51% πέρυσι. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει αισθητήρες και συσκευές IoT, να δημιουργεί μια πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων και να προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες σε εταιρείες που δεν διαθέτουν μερικές ή όλες αυτές τις δυνατότητες εσωτερικά.

«Διευκολύνουμε κάθε επιχείρηση να υιοθετήσει το IoT», δήλωσε η Anne Sheehan, Διευθύντρια Επιχειρήσεων στο Vodafone UK. «Καταργούμε την πολυπλοκότητα και την καθιστά απλή στην ανάπτυξη, απλή στη διαχείριση και απλή στην απόδοση της επένδυσης Με τους συναδέλφους μας στο IoT.nxt μπορούμε να είμαστε μοναδικοί στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου – θα αναπτύξουμε την ηγετική μας θέση από εδώ και θα παρέχουμε στους πελάτες μια ψηφιακή ικανότητα που θα αποδειχθεί πολύτιμη για την αντιμετώπιση των πιέσεων των επιχειρήσεων σήμερα.”

«Είναι υπέροχο να είσαι μέλος του Ομίλου Vodafone», δήλωσε ο Nico Steyn, Διευθύνων Σύμβουλος του IoT.nxt. «Μετά από μια επιτυχημένη συνεργασία με τη Vodacom στη Νότια Αφρική, είμαστε ενθουσιασμένοι που ενισχύουμε τη νέα εποχή της στρατηγικής IoT της Vodafone UK. Το IoT θεωρείται από πολλές επιχειρήσεις περίπλοκο και κατά παραγγελία, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Ελπίζουμε να αλλάξουμε αυτήν την αντίληψη με μια πλατφόρμα που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση, και τύπο σύνδεσης, και σε οποιαδήποτε περίπτωση χρήσης. ”

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Vodafone χτυπάει εδώ και πολύ καιρό για το IoT είναι ότι επιθυμεί να διαφοροποιηθεί στην κορυφή της βασικής προσφοράς συνδεσιμότητας – μια διαδικασία που θεωρεί ότι μετακινείται από την telco στην techco. Σε μια κλήση των μέσων ενημέρωσης σχετικά με αυτήν την κυκλοφορία, ο βρετανικός CTO Scott Petty υπερασπίστηκε το πρότυπο NB-IoT που πάντα προτιμούσε η Vodafone και ίσως και αυτό θα προκύψει από την απογοήτευση.

Πηγή: Telecoms.com