Η Vodafone ενισχύει την συνεργασία της με την Ericsson για το 5G Core

26
Vodafone

Η Vodafone επέλεξε την τεχνολογία 5G Core dual-mode της Ericsson, η οποία τροφοδοτεί τα βασικά της δίκτυα στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ανάπτυξη είναι ένα σημαντικό βήμα για την πλήρης παροχή των δυνατοτήτων των δικτύων 5G στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις της Vodafone και στις δύο χώρες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, και στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ericsson θα υποστηρίξει το 5G Core Standalone της Vodafone για εφαρμογές packet core.

Το 5G Standalone θα τροφοδοτεί high-end use cases και θα υποστηρίζει εφαρμογές που απαιτούν ταχύτερη συνδεσιμότητα, υψηλότερα ποσοστά δεδομένων και χαμηλότερες απαιτήσεις καθυστέρησης, καθώς και δυνατότητες network slicing.

Η τεχνολογία και οι εφαρμογές όπως η Virtual Reality (VR), η Augmented Reality (AR), η αμελητέα καθυστέρηση και η τεράστια ικανότητα χειρισμού δεδομένων θα υποστηριχθούν καλύτερα με τα δίκτυα 5G Standalone κυρίως λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρουν όπως network slicing, edge computing, huge data-handling ability. Οι λύσεις αποτελούν σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (Industry 4.0)

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ανάπτυξη θα διαρκέσει πέντε χρόνια και η Ericsson αποτελεί τον βασικό συνεργάτη δικτύου 5G end-to-end για τη Vodafone. Στην Γερμανία, έχει ξεκινήσει ήδη μετά και την έναρξη του μεγαλύτερου εμπορικού δικτύου 5G στην Ευρώπη, τον Απρίλιο.

Ο Andrea Dona, Chief Network Officer της Vodafone UK, λέει: “Η στενή συνεργασία μας με την Ericsson ήταν σημαντική για το επόμενο βήμα για την καινοτομία 5G. Επιλέγοντας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις κορυφαίες λύσεις της Ericsson, είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε νέες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις μετασχηματισμού επιχειρήσεων, βιομηχανίας και κοινωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Μαζί, δημιουργούμε μια νέα ψηφιακή περιοχή για τους πελάτες μας.”

Ο Arun Bansal, President of Europe and Latin America της Ericsson, λέει:Ως βασικοί εταίροι στο ψηφιακό ταξίδι της Vodafone, έχουμε αναπτύξει 5G σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά από χρόνια κοινής καινοτομίας. Τώρα, επεκτείνοντας το υπάρχον Δίκτυο Ραδιοπρόσβασης, το βασικό μας χαρτοφυλάκιο δικτύου έχει ανατεθεί να φέρει το 5G στο επόμενο επίπεδο στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Με τα οικονομικά, επιχειρηματικά και κοινωνικά κέρδη 5G προσφορές, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που βλέπω τόσο τη Γερμανία όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο να ανθίζουν. “