Η United Group παρουσιάζει τη νέα επιχείρηση χονδρικής τηλεπικοινωνιών UGI Wholesale με έδρα την Ελλάδα

33
UnitedGroup

Την ίδρυση νέας εταιρίας τηλεπικοινωνιών χονδρικής, με την επωνυμία UGI Wholesale και έδρα την Ελλάδα ανακοίνωσε η United Group, μητρική εταιρεία της Forthnet με σκοπό να γίνει ηγέτης της αγοράς χονδρικών υπηρεσιών στην περιοχή.

Στόχος της νέας εταιρείας είναι η ενοποίηση όλων των δραστηριοτήτων χονδρικής σε μία μονάδα, καλύπτοντας υπηρεσίες δεδομένων, υπηρεσίες περιαγωγής και κινητής τηλεφωνίας αλλά και υπηρεσίες φωνής.

Η ίδρυση της UGI Wholesale είναι ένα σημαντικό και λογικό βήμα στη στρατηγική της United Group και η εταιρεία είναι σε καλή θέση για να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στην περιφερειακή αγορά χονδρικής τηλεπικοινωνιών.

Το δίκτυο οπτικών ινών του Ομίλου εκτείνεται σε χιλιάδες χιλιόμετρα. Έχει πρόσβαση σε μια συνολική αγορά άνω των 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει κάλυψη κέντρων δεδομένων και οι αγορές της Ελλάδας και Βουλγαρίας βρίσκονται στην κύρια διαδρομή για την κυκλοφορία μεταξύ Δυτικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής και Μεσογείου.

«Είμαστε ο μόνος ανεξάρτητος πάροχος στην περιοχή με τέτοιο αποτύπωμα. Η εταιρία μας είναι γνωστή για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις. Πλέον, επεκτεινόμαστε στο χονδρικό εμπόριο για να επιτύχουμε την ίδια υπεροχή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag.

«Η United Group είναι ο φυσικός συνεργάτης για οποιαδήποτε εταιρία που σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή ή για μετάβαση προς ή από το κύριο ευρωπαϊκό σημείο πρόσβασης (POP). Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από τις ανάγκες του δικτύου κορμού έως μια ευρεία ποικιλία υπηρεσιών για εταιρικούς πελάτες», πρόσθεσε.

Ο Όμιλος πιστεύει ότι ένας ισχυρός περιφερειακός παίκτης θα είναι ελκυστικός, προσφέροντας στους συνεργάτες ένα μοναδικό σημείο πρόσβασης σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία τηλεπικοινωνιών UGI με μία ενιαία συμφωνία, εξαιρετική ποιότητα και ευελιξία υπηρεσιών, με ένα μόνο κέντρο παρακολούθησης λειτουργιών από αρχή εώς το τέλος.

Η United Group διόρισε τον Paolo Ficini, CEO της νέας επιχείρησης. Ο Ficini εντάσσεται στην United Group από την Telecom Italia Sparkle, μέρος του Ομίλου Telecom Italia, όπου τα τελευταία 8 χρόνια κατείχε ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του CEO για θυγατρικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

Το δίκτυο τηλεπικοινωνιών της United Group εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, καλύπτοντας τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.

Λειτουργώντας τόσο στους τομείς των τηλεπικοινωνιών όσο και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η πλατφόρμα United Group συνδυάζει τους κορυφαίους φορείς εκμετάλλευσης και τους καλύτερους παραγωγούς περιεχομένου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε οκτώ χώρες και έχει περίπου 11 εκατομμύρια χρήστες και 12.500 υπαλλήλους.