Η TIM διακόπει την συνεργασία με την Huawei

31
TIM

Την διακοπή της συνεργασίας με την Huawei επιθυμεί η ΤΙΜ Italia, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που έρχονται από την Ευρώπη.

Το Reuters την Πέμπτη, επικαλούμενο τις συνηθισμένες ανώνυμες πηγές, αναγνώρισε την Ιταλική Οικονομική Εφημερίδα Il Sole 24 Ore ως η πρώτη που έσπασε τα νέα ότι η Telecom Italia S.p.A. αποβάλλει την Huawei από το συμβόλαιο 5G RAN.

Ειδικότερα, η TIM ενημέρωσε τον κινέζικο κολοσσό με επιστολή ότι σκοπεύει να διακόψει τη σύμβαση προμήθειας εξοπλισμού, δήλωσε το Newswire.

Η συμμετοχή της Huawei στην κυκλοφορία του TIM 5G ήταν επισφαλής για αρκετό καιρό. Αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό για εξοπλισμό 5G Core τόσο στην Ιταλία όσο και στη Βραζιλία το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.

H TIM αρχικά συμμετείχε στο τμήμα RAN του δικτύου, σκοπεύοντας να χωρίσει τη σύμβαση μεταξύ Huawei και Ericsson, αλλά στα τέλη του περασμένου έτους προστέθηκε η Nokia στο μείγμα, προφανώς εξασθενίζοντας το μερίδιο της Huawei. Με αυτόν τον τρόπο, η Huawei παραγκωνίζεται, με την Ericsson και την Nokia να μοιράζονται τα λάφυρα.

Μία από τις πηγές του Reuters είπε ότι η απόφαση της TIM ακολουθεί μια ανασκόπηση της πολιτικής εφοδιασμού της, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάλυσης κόστους και οφέλους. Υποθέτοντας, η ανάλυση των οφελών μπορεί να περιλαμβάνει και το γεγονός ότι η Ericsson και η Nokia δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Έχουν γίνει συζητήσεις για την ιταλική κυβέρνηση που απαγορεύει επίσημα την Huawei, ή τους κινέζους προμηθευτές γενικά, από την αγορά 5G, όπως έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει τίποτα.

Ωστόσο, το κράτος έχει το δικαίωμα να παρέμβει σε συμφωνίες με προμηθευτές εκτός ΕΕ που καλύπτουν την απόκτηση αγαθών ή υπηρεσιών που σχετίζονται με την τεχνολογία 5G.

Πηγή: Telecoms.com