Η Think Silicon συνεργάζεται με την Ambiq για να φέρουν δυνατότητες γραφικών υψηλών προδιαγραφών

31
Think Silicon

Η Think Silicon συνεργάζεται με την Ambiq για να φέρουν δυνατότητες γραφικών υψηλών προδιαγραφών που θα χρησιμοποιηθούν σε φορητές συσκευές.

Η Think Silicon SA, ο κορυφαίος πάροχος των εξαιρετικά χαμηλής ισχύος IP GPU που χρησιμοποιούνται σε ενσωματωμένα συστήματα και η Ambiq, ηγέτης τεχνολογίας που αναγνωρίζεται σε μικροελεγκτές εξαιρετικά χαμηλής ισχύος (MCU), System-on-Chips (SoC) και Real-time Clocks (RTC ), ανακοίνωσαν την συνεργασία τους προκειμένου να φέρουν δυνατότητες γραφικών υψηλών προδιαγραφών σε σχεδιαστές φορητών συσκευών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, για να επιτευχθούν γραφικά υψηλής απόδοσης και ισχύος, η νεότερη οικογένεια Apollo4 SoC της Ambiq ενσωματώνει τώρα το NEMA® | pico GPU της Think Silicon και το IP display controller NEMA® | dc. Η οικογένεια Apollo4 SoC είναι η λύση επεξεργαστή τέταρτης γενιάς που βασίζεται στην ιδιόκτητη πλατφόρμα Subthreshold Power-Optimized Technology (SPOT ™) της Ambiq.

Η ολοκληρωμένη λύση υλικού και λογισμικού του Apollo4 επιτρέπει στις συσκευές του τελικού σημείου που τροφοδοτούνται με μπαταρία να επιτύχουν υψηλότερο επίπεδο νοημοσύνης χωρίς να θυσιάσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το Apollo4 έχει σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργεί τόσο ως επεξεργαστής εφαρμογών όσο και ως συνεπεξεργαστής για συσκευές τελικού σημείου με μπαταρία, συμπεριλαμβανομένων έξυπνων ρολογιών, ρολογιών για παιδιά, ζώνες γυμναστικής, ιχνηλάτες ζώων, τηλεχειριστήρια φωνής από απόσταση, συσκευές πρόβλεψης υγείας και συντήρησης, έξυπνες συσκευές ασφαλείας και έξυπνες οικιακές συσκευές.

Το NEMA® | pico XL / XS Series είναι μια SoC-optimized GPU με display controller IP με πλήρη χαρακτηριστικά που στοχεύει τις πιο αυστηρές απαιτήσεις ισχύος, απόδοσης και περιοχής για φορητές μεσαίας έως υψηλής τεχνολογίας και ενσωματωμένες συσκευές IoT. Η επεκτάσιμη πλατφόρμα IP GPU πολλαπλών πυρήνων έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί σε bare metal / RTOS, το οποίο απαιτεί μόνο μια μικρή ποσότητα μνήμης on-chip και πόρων συστήματος, καθιστώντας την ιδανική για SoCs με περιορισμένη μνήμη και ισχύ.

Η σειρά NEMA® | pico XL / XS έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τη συνολική ισχύ του συστήματος ελαχιστοποιώντας τη μνήμη και την πρόσβαση στην οθόνη χωρίς να θυσιάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την ποιότητα και την απόδοση των γραφικών.