Η Síminn και η Ericsson της Ισλανδίας ενισχύουν τη συνεργασία τους στο 5G

25
Photo Credits: Ása Steinarsdóttir | Unsplash

Η Ericsson της Ισλανδίας και η Síminn επεκτείνουν την μακροπρόθεσμη συνεργασίας με μια νέα συμφωνία για την ανάπτυξη δικτύων 5G που θα βοηθήσει στην επόμενη γενιά καινοτομίας στην Ισλανδία.

Ειδικότερα, τα προϊόντα και οι λύσεις 5G RAN από το portfolio Ericsson Radio System, συμπεριλαμβανομένου του Ericsson Spectrum Sharing θα αναπτυχθούν. Το ταξίδι στο 5G ξεκίνησε όταν οι εταιρείες διεξήγαγαν δοκιμές 5G ως μέρος μιας πρωτοβουλίας εκσυγχρονισμού δικτύου.

Το Síminn θα αναπτύξει δίκτυο 5G σε ένα φάσμα μεσαίων ζωνών 3,5-3,6GHz. Η ανάπτυξη δικτύων 5G στη μεσαία ζώνη θα αποτελέσει το κλειδί για την βελτίωση της απόδοσης και να ξεκλειδώσει ένα τεράστιο πλήθος ευκαιριών σε διάφορους τομείς όπως παιχνίδια, μεταφορές και βιομηχανία.

Η τεχνολογία 5G έχει σχεδιαστεί για να χειριστεί την αναμενόμενη χωρητικότητα δικτύου στο μέλλον, όπου η κυκλοφορία δεδομένων κινητής τηλεφωνίας μόνο στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από 30% κάθε χρόνο έως το 2025.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Ericsson Mobility, το 5G αναμένεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τεχνολογία κινητής επικοινωνίας στην ιστορία και προβλέπεται να καλύψει περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού το 2026.

Η Síminn στοχεύει να φτάσει σε πανελλαδική κάλυψη μέχρι το τέλος του 2022. Η ανάπτυξη του Síminn 5G θα ξεκινήσει με τη χρήση μιας από τις παλαιότερες ζώνες για 5G χαμηλής ζώνης, η οποία επιτρέπει ευρύτερη κάλυψη.

Ο Erik Figueras Torras, CTO, Síminn, λέει: “Η οικοδόμηση της καλής και μακροχρόνιας συνεργασίας μας με την Ericsson σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να προωθήσουμε την καινοτομία με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Με το 5G θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για το Síminn, τους πελάτες μας και το περιβάλλον προσθέτοντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην υποδομή και τις υπηρεσίες του δικτύου μας.”

Προσθέτει:Μπορούμε να αρχίσουμε να εξετάζουμε ακόμη περισσότερο ένα ψηφιακό μέλλον και να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες που βασίζονται σε 5G από τη βιομηχανία 4.0 ευκαιρίες για να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες και οι ταξιδιώτες μας στην Ισλανδία αλληλεπιδρούν με την πολιτιστική και φυσική προσφορά της Ισλανδίας.”

Η Jenny Lindqvist, επικεφαλής της Ericssom Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, λέει: “Αυτή η συμφωνία επιβεβαιώνει την πολλά υποσχόμενη ανάπτυξη του 5G στην Ισλανδία. Καθώς ο τουρισμός είναι η πιο σημαντική βιομηχανία στην Ισλανδία, το 5G ανοίγει μια σειρά ευκαιριών, ιδίως στους τομείς της οπτικοακουστικής και της επαυξημένης πραγματικότητας. Έχουμε ήδη δει καινοτόμα οφέλη με συναρπαστικές εξωτερικές και ψηφιακές εμπειρίες. Επίσης, τοποθετεί τη Síminn ως αξιόπιστο πάροχο 5G και δίνει στους πελάτες τους την εμπιστοσύνη ότι αποκτούν την καλύτερη τεχνολογία και υπηρεσίες στην κατηγορία τους.”