Η Samsung και η Marvell συνεργάζονται για την βελτίωση των δικτύων 5G

50
Samsung

Η Samsung, πολυεθνικός όμιλος επιχειρήσεων με έδρα κοντά στη Σεούλ της Νότιας Κορέας χρησιμοποίησε ενσωματωμένο chip για να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα on-chip για ραδιοδίκτυα 5G.

Το ενσωματωμένο chip που χρησιμοποίησε η Samsung, με την ονομασία SoC έχει πολλαπλά οφέλη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Το SoC έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών, οι οποίες βελτιώνουν τα κινητά ραδιόφωνα αυξάνοντας την χωρητικότητα και την κάλυψή τους, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας και το μέγεθος».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Marvell για να παρουσιάσουμε ένα νέο SoC που θα συνδυάζει τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών στην καινοτομία για να προωθήσει λύσεις δικτύου 5G», δήλωσε η JHead of R&D, Networks Business at Samsung Electronics. «Η Samsung δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη λύσεων 5G υψηλών επιπτώσεων που προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους χειριστές μας. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε αυτήν την τελευταία λύση στην αγορά σύντομα.»

«Η συνεργασία μας με τη Samsung εκτείνεται σε πολλές γενιές προϊόντων ραδιοδικτύου και καταδεικνύει την ισχυρή ηγετική τεχνολογία της Samsung. Η κοινή προσπάθεια περιλαμβάνει 4G και 5G basebands και ραδιοδίκτυα», δήλωσε ο Raj Singh, EVP του Marvell’s Processors Business Group. «Έχουμε και πάλι τιμή να συνεργαστούμε με τη Samsung για την επόμενη γενιά ραδιοδικτύων Massive MIMO, τα οποία αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδα όσον αφορά την χωρητικότητα, τις επιδόσεις και την απόδοση ισχύος».

Να τονιστεί, ότι το SoC πρόκειται να εμφανιστεί στα ραδιοδίκτυα της Samsung το επόμενο τρίμηνο, και αν όντως έχει τόσο καλές επιδόσεις, όσο λένε, τότε το μερίδιο αγοράς θα περιοριστεί στα Radio Access Networks (RAN).

Πηγή: Telecoms.com