Η Samsung και η Deutsche Telekom ολοκληρώνουν την πρώτη δοκιμή 5G SA στην Τσεχική Δημοκρατία

62
5G
Photo Credits: Jakub Pabis / Unsplash

Η Deutsche Telekom (DT) επέλεξε τον εξοπλισμό της Samsung Networks σε δοκιμαστικό αυτόνομο (SA) 5G στην πόλη Pilsen της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Η Samsung και η Deutsche Telekom ανακοίνωσαν σήμερα την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης δοκιμής 5G Standalone (SA) στην Τσεχική Δημοκρατία. Στη δοκιμή καινοτομίας στην πόλη Pilsen, οι δύο εταιρείες επαλήθευσαν τις δυνατότητες και την απόδοση των τεχνολογιών πολλαπλών χρηστών, πολλαπλών εισόδων, πολλαπλών εξόδων (MU-MIMO) 5G SA.

Στη δοκιμή χρησιμοποιήθηκαν οι τελευταίες 5G SA λύσεις end-to-end της Samsung. Στη δοκιμή SA, οι δύο εταιρείες πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα με την τεχνολογία MU-MIMO χρησιμοποιώντας τα ραδιοκύματα Massive MIMO 3,5GHz της Samsung. Η απόδοση του φάσματος τριπλασιάστηκε σε σύγκριση με εκείνη του LTE υπό ρεαλιστικές συνθήκες και η απόδοση αυξήθηκε κατά περίπου 2,5 φορές του SU-MIMO (MIMO ενός χρήστη).

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Samsung για να επαληθεύσουμε την απόδοση της λύσης 5G SA», δήλωσε ο Alex Choi, SVP Strategy & Technology Innovation, Deutsche Telekom. «Μαζί με ισχυρούς συνεργάτες εισάγουμε με συνέπεια προηγμένες τεχνικές δυνατότητες στο δίκτυό μας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη δυνατότητα των δικτύων 5G SA να επιταχύνουν περαιτέρω την εξέλιξη 5G».

Η αρχιτεκτονική 5G SA επιτρέπει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να έχουν πιο αποτελεσματικές και απλές λειτουργίες δικτύου, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στα δίκτυα 5G να προσφέρουν εντυπωσιακές εμπειρίες χρήστη και νέα επιχειρηματικά μοντέλα για επιχειρήσεις.

«Η Samsung είναι στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσει με επιτυχία την πρώτη κλήση Massive MIMO σε μια αρχιτεκτονική 5G end-to-end στον Όμιλο DT στην Ευρώπη και αποτελεί σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειες και των δύο εταιρειών να φέρουν το 5G στην επόμενη φάση», δήλωσε ο WooJune. Kim, Executive Vice President, Head of Global Sales & Marketing, Networks Business της Samsung Electronics. «Αξιοποιώντας τις τεχνικές δυνατότητες της Samsung, η DT θα παρέχει τη δυνατότητα του 5G να προσφέρει πρωτοφανείς τιμές στους χρήστες.»

Το Massive MIMO της Samsung και το Core, που χρησιμοποιήθηκαν στη δοκιμή, έχουν αναπτυχθεί εμπορικά σε όλο τον κόσμο. Τα ραδιοκύματα Massive MIMO (Link1, Link2) από τη Samsung έχουν λεπτό, ελαφρύ και συμπαγές σχεδιασμό, που διασφαλίζουν εύκολη εγκατάσταση και γρήγορη ανάπτυξη. Επίσης, με τον 5G Core της Samsung (Link), οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας μπορούν εύκολα να εισέλθουν και να βγάλουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν χωρίς κόπο πολλές φέτες δικτύου σε μια μοναδική φυσική υποδομή δικτύου.

Η Samsung πρωτοστάτησε στην επιτυχή παράδοση ολοκληρωμένων λύσεων 5G, συμπεριλαμβανομένων chipset, ραδιοκυμάτων και βασικών τεχνολογιών δικτύου. Η εταιρεία υποστηρίζει εμπορικές υπηρεσίες 5G στις κορυφαίες αγορές του κόσμου, όπως η Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία. Επιπλέον, η εταιρεία επεκτείνει γρήγορα το παγκόσμιο της αποτύπωμα σε νέες αγορές, όπως ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία.