Η Nokia θα υποστηρίξει την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών της United Group

47
Nokia

Η Nokia θα υποστηρίξει την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών της United Group σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η United Group, ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ότι επέλεξε τη Nokia για να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών επόμενης γενιάς σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχοντας νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες και 10Gbps σε εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η United Group με έδρα την Ολλανδία, στην οποία ανήκουν πάροχοι τηλεπικοινωνιών όπως  Telemach, Vivacom, SBB και Nova, δήλωσε ότι αναμένεται να δαπανήσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια για να επεκτείνει το δίκτυο ινών σε νέες περιοχές και να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα με υποδομή με δυνατότητα 10Gbps με βάση το XGS-PON.

Η Nokia θα παρέχει επίσης εξοπλισμό με δυνατότητα WiFi για μια ανώτερη εμπειρία ασύρματου διαδικτύου στο σπίτι, όπως απομακρυσμένη εργασία, παιχνίδια, διαδικτυακή τηλεόραση, ροή βίντεο και λήψη περιεχομένου σε πολλές συσκευές. Άλλα χαρακτηριστικά επιτρέπουν την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των οικιακών δικτύων και την περαιτέρω βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων WiFi σε όλο το δίκτυο.

Ο Željko Batistić, Vice President Technology της United Group, δήλωσε: “Ως ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών της περιοχής, που εξυπηρετεί μια αγορά 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, η United Group έχει δεσμευτεί να επενδύει στην πιο προηγμένη τεχνολογία, προκειμένου να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο πρωτοποριακά προϊόντα και τις πιο καινοτόμες υπηρεσίες, καθώς και την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη”.

O Sandy Motley, Nokia Vice President and General Manager of Fixed Networks Division δήλωσε: “Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στη νέα φάση ανάπτυξης της United Group ως ο προτιμώμενος πάροχος εξοπλισμού δικτύου πρόσβασης ινών με τη λύση FTTH και WiFi, είμαστε σε θέση να παρέχουμε μια υψηλής ταχύτητας, αξιόπιστη υποδομή δικτύου και μια ασύγκριτη εμπειρία WiFi στο σπίτι που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των συνδρομητών της United Group σήμερα και στο μέλλον.”