Η Nokia θα παρέχει τεχνολογία και τεχνογνωσία 5G για το έργο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο των ΗΠΑ

66
Nokia

Η Nokia έχει επιλεγεί για να δώσει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της 5G σε ένα ομοσπονδιακό έργο των ΗΠΑ υπό την ηγεσία του Εθνικού Κέντρου Αριστείας Cybersecurity (NCCoE).

Συμπληρωματικά, το NCCoE είναι μέρος του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST), ενός συνεργατικού κόμβου όπου οι βιομηχανικοί οργανισμοί, οι κυβερνητικοί φορείς και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν πιεστικά ζητήματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Επιπροσθέτως, το τελευταίο έργο της NCCoE διερευνά πως το δίκτυο επόμενης γενιάς (5G) μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Τα εγγενή χαρακτηριστικά ασφαλείας της 5G, όπως ορίζονται στα πρότυπα 3GPP, θα χρησιμοποιηθούν για να δείξουν πώς διάφοροι κλάδοι του κλάδου μπορούν να μετριάσουν τους κινδύνους και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις συμμόρφωσης.

Ο Raghav Sahgal, Πρόεδρος των Υπηρεσιών Cloud και Δικτύων της Nokia, δήλωσε:

«Οι προηγούμενες γενιές κυψελοειδούς τεχνολογίας έχουν καθοδηγηθεί από τη βιομηχανία, ενώ η ανάπτυξη 5G πρέπει να εξελιχθεί σε συνεργασία με κυβερνήσεις για να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα και η πρόσβαση σε ασφαλή αξιόπιστα δίκτυα.

Το 5G Cybersecurity Project συμπληρώνει αυτόν τον ρόλο με μια διατομή κυβερνητικών και βιομηχανικών συνεργατών.

Στη Nokia, ενσωματώνουμε την ασφάλεια σε κάθε λύση που αποστέλλουμε, και δεσμευόμαστε να επιτρέψουμε την ασφαλή μετάβαση στο cloud συνεργαζόμενοι με κυβερνητικούς φορείς και τον κλάδο για την προώθηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για περιπτώσεις χρήσης 5G που αξιοποιούν τόσο τα ανοιχτά όσο και τα εμπορικά στοιχεία.»

Η Bell Labs, η διάσημη θυγατρική της Nokia που είναι υπεύθυνη για την εφεύρεση πολλών από τις θεμελιώδεις τεχνολογίες που υποστηρίζουν τα δίκτυα πληροφοριών και επικοινωνιών, θα προσφέρει επίσης τις πρωτοποριακές της καινοτομίες.

Ο Kevin Stine, επικεφαλής του τμήματος Applied Cybersecurity στο NIST, σχολίασε:

«Το 5G θα αγγίξει κάθε πτυχή της ζωής μας και η ασφάλεια πρέπει να ενσωματωθεί εκ των προτέρων και όχι ένα πρόσθετο στοιχείο των δικτύων 5G.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους συνεργάτες του έργου μας, όπως η Nokia, για να δείξουμε τις προηγμένες δυνατότητες ασφαλείας που βασίζονται στα πρότυπα 5G, καθώς και μια αρχιτεκτονική που αξιοποιεί τις βασικές δυνατότητες ασφάλειας που διατίθενται στις τεχνολογίες cloud.»

Πηγή: Telecomstechnews.com