Η NBN θέτει παγκόσμιο ρεκόρ για την απόσταση μετάδοσης mmWave 5G

46
Τηλεφωνία
Photo Credits: Frederik Lipfert | Unsplash

Η NBN Co και οι συνεργάτες της έχουν δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για μετάδοση mmWave 5G μεγάλης εμβέλειας.

Ο χειριστής του δικτύου Aussie συνεργάστηκε με την Ericsson, την Qualcomm και την Casa Systems για να επιτύχει το επίτευγμα.

Ο Gavin Williams, Co-Chief Development Officer, Regional and Remote στο NBN, δήλωσε:

«Το σταθερό ασύρματο δίκτυο NBN διαδραματίζει ζωτικό ρόλο που συνδέει τους Αυστραλούς σε περιφερειακά και αγροτικά μέρη της χώρας. Αντιμετωπίζουμε μερικές μοναδικές προκλήσεις, ιδίως μεγάλες αποστάσεις και σκληρά περιβάλλοντα, που πάντα απαιτούσαν έντονη εστίαση στην καινοτομία.

Αυτό το επίτευγμα μεγάλης εμβέλειας είναι ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις επιλογές μας για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και της εμπειρίας των πελατών και σχεδιάζουμε να ανταποκριθούμε στην αναδυόμενη ζήτηση στο δίκτυο.»

Μια σταθερή σύνδεση 5G mmWave δημιουργήθηκε σε απόσταση 7,3 χλμ., ενώ ταυτόχρονα παρέχει σταθερές ταχύτητες σχεδόν 1Gbps.

Η τεχνολογία mmWave του 5G προσφέρει όσα υποσχέθηκε σχετικά με τις δυνατότητες του δικτύου κινητής τηλεφωνίας τελευταίας γενιάς όπως για παράδειγμα υψηλές ταχύτητες, υψηλό εύρος ζώνης και χαμηλός λανθάνων χρόνος.

Ωστόσο, το mmWave δεν ταξιδεύει τόσο μακριά με αποτέλεσμα ειδικοί smartphoneνα τρέχουν γύρω από πόλεις, προκειμένου να βρουν σημεία που θα τους δοθεί η δυνατότητα να δοκιμάσουν σωστά συσκευές κεραιών mmWave.

Ένας τυπικός σταθμός βάσης mmWave προσφέρει κάλυψη έως και ένα χιλιόμετρο, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη τα εμπόδια και το έδαφος, η κάλυψη τείνει να είναι περίπου στα 500m.

Μόλις πριν από τρεις μήνες, η NBN και οι συνεργάτες της κατέγραψαν απόσταση mmWave 5G μόλις το μισό από αυτό που πέτυχε αυτήν την εβδομάδα. Η εταιρεία αναμένει να αυξήσει περαιτέρω το φάσμα της σε μελλοντικές δοκιμές.

Πηγή: Telecomstechnews