Η Κίνα βλέπει το 6G ως το επόμενο βήμα τεχνολογίας

47
China
Photo Credits: Unsplash | Li Yang

Η Κίνα βλέπει το 6G ως το επόμενο βήμα τεχνολογίας, ενισχύοντας την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας της χώρας.

Η Κίνα προωθεί την ανάπτυξη της τεχνολογίας μέσω του 14ου Πενταετούς Σχεδίου (2021-2025) με τις τεχνολογίες 6G να αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα, καθώς η χώρα ενισχύει την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας ως νέος οικονομικός μοχλός, ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας την Παρασκευή.

“Η Κίνα θα επιταχύνει την έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογιών 6G, την κατασκευή του δικτύου large-scale 5G, καθώς και την ευρεία εφαρμογή της έκδοσης 6 του πρωτοκόλλου Διαδικτύου - της τελευταίας παγκόσμιας μορφής που στοχεύει στο να κάνει το Διαδίκτυο μεγαλύτερο, γρηγορότερο και περισσότερο ασφαλής “, δήλωσε ο Yang Xiaowei, Deputy Head of the Cyberspace Administration of China, σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο.

“Θα καταβληθούν επίσης περισσότερες προσπάθειες για την πλήρη απελευθέρωση της ζωτικότητας των δεδομένων μέσω της επιτάχυνσης της δημιουργίας συστημάτων και προτύπων για τη διευκόλυνση της ροής δεδομένων, της διασυνοριακής μετάδοσης δεδομένων και της προστασίας ασφάλειας δεδομένων. Η ψηφιακή οικονομία μπορεί πραγματικά να διαδραματίσει τον κρίσιμο ρόλο της σε εθνικό επίπεδο”, είπε ο Yang.

Πηγή: Chinadaily.com.cn