Η Κίνα πλησιάζει στον τεράστιο στόχο για τους σταθμούς βάσης 5G

74

Η Κίνα πλησιάζει στο στόχο της να υλοποιήσει 500.000 σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας 5G έως το τέλος του έτους.

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της χώρας έχουν εγκαταστήσει 480.000 ιστότοπους 5G, που αντιστοιχούν στο 96% του αριθμού-στόχου, ανέφερε η South China Morning Post, επικαλούμενη τον διευθυντή του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT), Wen Ku, σε ομιλία του σε συνέδριο στο Πεκίνο πρόσφατα.

Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου που ανέφεραν οι τρεις μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της Κίνας τον περασμένο μήνα, αυτό υποδηλώνει ότι έχουν αναπτύξει μαζί 82.000 σταθμούς βάσης 5G τους τελευταίους δυόμισι μήνες. Με αριθμούς όπως αυτό, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η ανάπτυξη των τελευταίων 20.000 έως το τέλος του έτους δεν θα είναι υπερβολική ζήτηση.

Όπως θα περίμενε κανείς, η China Mobile είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μερίδιο του οικοδομήματος, έχοντας ενεργοποιήσει 188.000 ιστότοπους 5G σε περισσότερες από 50 πόλεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Αλλά οι συνδυασμένες προσπάθειες της China Telecom και της China Unicom έχουν επίσης μεγάλο αντίκτυπο. Το ζευγάρι συμμετέχει σε μια κοινή πρωτοβουλία διάθεσης 5G και έχει αναπτύξει μαζί 210.000 σταθμούς βάσης 5G, συμπεριλαμβανομένων 150.000 τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Η China Unicom δήλωσε ότι ήταν υπεύθυνη για «περισσότερα από 100.000» του συνόλου, κάτι που θα αφήσει την China Telecom να έχει σχεδόν παρόμοιο ποσό.

Εκτός αυτού, η China Unicom δήλωσε πρόσφατα ότι το κοινόχρηστο έργο δικτύου με την China Telecom – που ονομάστηκε «co-build, co-share» έχει αποδειχθεί τόσο επιτυχημένο που το έχει επεκτείνει σε 4G και σε άλλους τομείς των επιχειρήσεων τους, «προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω την αποδοτικότητα της χρήσης πόρων.”

Οι τελευταίοι αριθμοί – που κοινοποιήθηκαν από τον υπουργό MIIT Xiao Yaqing, και πάλι, όπως ανέφερε η South China Morning Post, μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhua – έθεσαν τους χρήστες 5G στην Κίνα σε περισσότερους από 60 εκατομμύρια.

Ο αριθμός χρηστών 5G στην Κίνα είναι μερικές δεκάδες εκατομμύρια λιγότερος από τα κυβερνητικά στοιχεία που προτάθηκαν στα τέλη Ιουλίου, υπάρχει όμως η πίστη ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, αφού οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι εργάζονται σκληρά για να τα εμπορευθούν τα οφέλη που προσφέρει η νέα τεχνολογία των δικτύων επόμενης γενεάς.

«Ενώ υποστηρίζουμε την κατασκευή δικτύου 5G, εστιάζουμε επίσης στην επιτάχυνση της προώθησης των εφαρμογών 5G», ανέφερε η China Unicom στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 1H.

«Προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες της μαζικής αγοράς, ξεκινήσαμε υπηρεσίες χαρακτηριστικών όπως ζωντανές μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας, παιχνίδια με βάση το cloud και λύσεις cloud VR που προορίζονται να είναι συναρπαστικές και ελκυστικές, καθώς και να παρέχουν πληροφορίες υψηλότερης ποιότητας και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες για τους πελάτες μας», δήλωσε η εταιρεία.

Μοιάζει με τύπο μοντέλου «build it and will come». Οι τηλεπικοινωνίες της Κίνας το χτίζουν σίγουρα και δεν θα ήταν συνετό να στοιχηματίσουμε ενάντια στους αριθμούς πελατών που αυξάνονται σημαντικά τους επόμενους μήνες.

Πηγή: Telecoms