Η Huawei αποφασίζει πόσο θα χρεώσει την Apple και τη Samsung για τα 5G patents

32

H Huawei, ως ο παγκόσμιος ηγέτης στα 5G patents αποφασίζει το ύψος του ποσού που θα πρέπει να καταβάλλουν Apple και Samsung για να έχουν πρόσβαση στα περιουσιακά της στοιχεία.

Η Huawei οδηγεί την κούρσα στα 5G patents σε ποσοστό 15,39%, ακολουθούμενη από Qualcomm (11,24%), ZTE (9,81%), Samsung (9,67%) και Nokia (9,01%).

Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg, η Huawei ξεκίνησε συνομιλίες με τους δύο τεχνολογικούς γίγαντες για τη διαπραγμάτευση των ποσοστών δικαιωμάτων.

Το Cupertine διευθέτησε μια δαγωνία με την Qualcomm το 2019, όπου η Apple ισχυρίστηκε ότι χρεώνει άδικα για πρόσβαση σε σημαντικά patents. Τελικά, η Qualcomm έλαβε τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός να δούμε αν η Huawei και η Apple καταλήξουν άμεσα σε συμφωνία ή αν κλιμακωθεί στις μακροχρόνιες δικαστικές μάχες που ακολούθησαν στην υπόθεση της Qualcomm.

Η Huawei ισχυρίζεται ότι θα είναι δίκαιο και σκοπεύει να ζητήσει λιγότερα για τα patents της σε σχέση με άλλους όπως η Nokia και η Qualcomm.

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα ευρεσιτεχνίας και αδειοδότησης μεταξύ 2019 και 2021.

Να τονιστεί, ότι πριν λίγο καιρό η Samsung κατέληξε σε συμφωνία για τα patents με την Nokia.

Πηγή: Telecomstechnews.com