Η FCC αποκαθιστά το συμβούλιο ασφαλείας 5G που διαλύθηκε τον Μάρτιο

33
Security

Το FCC αποκαθιστά το Συμβούλιο Ασφάλειας, Αξιοπιστίας και Διαλειτουργικότητας Επικοινωνιών (CSRIC), με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας του δικτύου 5G.

Το CSRIC VII διαλύθηκε τον Μάρτιο. Οι πρόσφατες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, όπως η παραβίαση της SolarWinds, κατέδειξαν την ανάγκη για την ΕΚΚΤΡ να αποκαταστήσει και να συνεχίσει το κρίσιμο έργο της.

Η Jessica Rosenworcel, Acting Chairwoman of the FCC, δήλωσε:

“Είμαι δεσμευμένος να συνεργαστώ με τους ομοσπονδιακούς εταίρους μας και τον ιδιωτικό τομέα για να αυξήσω την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα των δικτύων επικοινωνίας του έθνους μας. Γι ‘αυτό επανεστρέφω και αναζωογονώ το Συμβούλιο Επικοινωνιών, Ασφάλειας, Αξιοπιστίας και Διαλειτουργικότητας της FCC για τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Η ζημιά από τις πρόσφατες επιθέσεις της αλυσίδας εφοδιασμού, όπως η παραβίαση του λογισμικού SolarWinds, καταδεικνύει την ανάγκη μας για μια συντονισμένη, πολύπλευρη και στρατηγική προσέγγιση για την προστασία των δικτύων μας από κάθε απειλή.”

Η CSRIC VIII θα συσταθεί στις ή πριν από τις 30 Ιουνίου 2021 και αναμένεται να ασκήσει τα καθήκοντά της για τουλάχιστον δύο έτη.

Το συμβούλιο ενεργεί ως ομοσπονδιακή συμβουλευτική επιτροπή και θα παρέχει συστάσεις στη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ για τις τηλεπικοινωνίες σχετικά με τον τρόπο διασφάλισης ασφαλών και αξιόπιστων συστημάτων επικοινωνίας του έθνους.

Η Rosenworcel θα αναθέσει στο CSRIC VIII την αναθεώρηση των τρωτών σημείων του λογισμικού και των υπηρεσιών cloud και την ανάπτυξη στρατηγικών για τον περιορισμό των κινδύνων τους.

Ένας πρόεδρος για να ηγηθεί της CSRIC VIII δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και η FCC ζητά υποψηφιότητες. Η ρυθμιστική αρχή στοχεύει στην όγδοη ενσάρκωση του συμβουλίου να περιλαμβάνει την ευρύτερη ποικιλία ενδιαφερομένων μέχρι σήμερα.

Πηγή: Telecomstechnews.com