Η Ericsson βασικός παράγοντας στην ΕΕ για την ανάπτυξη τεχνολογιών 6G

74
6G
Photo Credits: Lifewire.com

Με το 5G  να έχει μεταμορφώσει ριζικά τον κόσμο μας, μέχρι το 2030, το προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξει σημαντική πρόοδος στην τεχνολογία για την πρόοδο και την αντιμετώπιση των συνεχώς εξελισσόμενων απαιτήσεων της κοινωνίας και της βιομηχανίας.

Με αυτόν τον τρόπο, κάποια στιγμή στο μέλλον θα υπάρξει μετάβαση στην νέα γενιά δικτυών 6G. Σε αυτό το μελλοντικό σενάριο, η εξέλιξη του hardware και η εμφάνιση νέων υλικών μπορεί να είναι απαραίτητες, για παράδειγμα, χρήση κεραιών, επιτρέποντας σε μικρότερες, απλούστερες, χαμηλής ισχύος συσκευές σύνδεσης να ενσωματώνονται παντού.

Η Ericsson πίστευε ότι οι ηγέτες και οι πρωτοπόροι της έρευνας εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν ότι όταν έρθει το 6G, η Ericsson θα ηγηθεί του τρόπου παροχής των τεχνολογικών οφελών. Η εταιρεία επιθυμεί επίσης να συνεργαστεί με συνεργάτες για να διασφαλίσει την επίτευξη των τεχνολογικών στόχων και προτύπων.

Πρόσφατα, η Ericsson ξεκίνησε το ευρωπαϊκό έργο REINDEER που διευθύνεται από μια ομάδα ηγετών τεχνολογίας πολλαπλών κεραιών. Η Ericsson είναι βασικός οδηγός. Στοχεύει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας έξυπνης σύνδεσης-υπολογισμού που θα είναι κρίσιμη για μελλοντικά συστήματα 6G.

Πιο συγκεκριμένα, το όνομα του έργου προέρχεται από RESilient INteractive εφαρμογές μέσω της υπερθεματικότητας στην ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία RadioWeaves και η ανάπτυξη της τεχνολογίας «RadioWeaves» θα είναι ένα βασικό παραδοτέο του έργου. Η νέα υποδομή ασύρματης πρόσβασης αποτελείται από ένα fabric of distributed radio, υπολογιστών και αποθήκευσης.

Το έργο είναι μια κοινή συνεργασία ιδιωτικών επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ηγετών στον τομέα της τεχνολογίας πολλαπλών κεραιών, συμπεριλαμβανομένου του τεχνικού ηγέτη KU Leuven στο Βέλγιο και Linköping University και Lund University στη Σουηδία.

Η Ericsson έχει ήδη ένα μακρύ ιστορικό ερευνητικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Linköping, υπό την εποπτεία του καθηγητή Erik G. Larsson και του αναπληρωτή καθηγητή Emil Björnson. και Lund University, υπό την επιμέλεια των καθηγητών Fredrik Tufvesson και καθηγητή Ove Edfors. Και οι δύο συνεργασίες, οι οποίες πέτυχαν πολλά τεχνολογικά ορόσημα στους τομείς των Radio Stripes και του Massive MIMO (Multiple Input, Multiple Output) αντίστοιχα, αναμένεται να θέσουν μια ισχυρή βάση για το έργο REINDEER.

Ο καθηγητής Ove Edfors, Πανεπιστήμιο Lund, λέει: «Με το έργο REINDEER, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα μελλοντικά ασύρματα συστήματα, ικανά να παρέχουν εντελώς νέες υπηρεσίες με πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία και χαμηλότερη καθυστέρηση. Μαζί με τους ευρωπαίους συνεργάτες μας, δημιουργούμε μια ισχυρή ερευνητική ομάδα που είναι αφοσιωμένη στο μετασχηματισμό του ασύρματου μέλλοντός μας με θετικό τρόπο.

Ο Magnus Frodigh, αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Ericsson Research, λέει: «Ως ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ε & Α στην Ευρώπη, παραμένουμε δεσμευμένοι να προωθήσουμε μια ατζέντα που θέτει την ευρωπαϊκή καινοτομία στο προσκήνιο. Το έργο REINDEER παρέχει έναν πρώιμο δείκτη για την ανάπτυξη ασύρματων συστημάτων επόμενης γενιάς. Μαζί με τους συνεργάτες μας, θα κάνουμε σημαντικά βήματα σε βασικούς τομείς τεχνολογίας 6G, όπως MIMO χωρίς κυψέλες και μεγάλες ευφυείς επιφάνειες. Εδώ, θα οδηγήσουμε και θα συνεισφέρουμε σε πολλά καθήκοντα που κυμαίνονται από το σχεδιασμό του σχεδιασμού έως τις πτυχές εφαρμογής, καθώς και το Πακέτο Εργασίας για την Τυποποίηση, την Εκμετάλλευση και τη Διάδοση.

Το έργο REINDEER είναι ένα έργο 5G Public-Private Partnership (5G PPP) και θα λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ ως μέρος του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας EU’s Horizon 2020 της ΕΕ. Το έργο ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2021 και θα διαρκέσει για τρεισήμισι χρόνια.

Πηγή: Ericsson.com