Η Ericsson επελέγη από την Wind για την ανάπτυξη δικτύων 5G

84

Η Wind Ελλάς επέλεξε την Ericsson για την ανάπτυξη δικτύων 5G, ως ο προμηθευτής της για το δίκτυο κορμού κινητής 5G, τόσο αυτόνομης όσο και μη αυτόνομης αρχιτεκτονικής, καθώς και ως ο στρατηγικός συνεργάτης της στην περιοχή του BSS.

Η Ericsson θα βασιστεί στην υπάρχον δομή λειτουργίας του δικτύου κορμού 2G/3G/4G της Wind Ελλάς, και με τον πανίσχυρο μετασχηματισμό του καθώς και με την υποδομή σηματοδοσίας της, θα συντελέσει στην ανάπτυξη του πρώτου αυτόνομου δικτύου 5G αυτόνομης αρχιτεκτονικής.

Το ασφαλές, cloud-native, βασισμένο σε τεχνολογία containers δίκτυο κορμού 5G διπλής λειτουργίας της Ericsson θα δώσει την δυνατότητα στην WIND Hellas να ανταποκριθεί στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για δεδομένα, καθώς και να αναζητήσει νέες ευκαιρίες σε αναδυόμενα τμήματα της αγοράς των επιχειρήσεων, υποστηριζόμενη από επαυξημένες δυνατότητες, όπως π.χ. η τεμαχιοποίηση δικτύου (network slicing)

Ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Hellas, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία αυτή με την Ericsson που σκοπό της έχει τον εκσυγχρονισμό του δικτύου 5G της χώρας. Η φιλόδοξη δέσμευσή μας είναι να οικοδομήσουμε ένα υπερσύγχρονο, ασφαλές δίκτυο κορμού 5G, το οποίο θα προσδώσει νέες δυνατότητες στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει νέα αξία για την ευρύτερη κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τους πελάτες μας, παρέχοντας βελτιωμένες υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας και συναρπαστικές εμπειρίες.»

Ο Γιώργος Παππάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Ελλάδος, δήλωσε με τη σειρά του: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε την μακρά και επιτυχημένη συνεργασία μας με την Wind Hellas παρέχοντας λύσεις κορυφαίας τεχνολογίας για το δίκτυο Κορμού 5G και το BSS. Οι cloud-native λύσεις της Ericsson που αποτελούν το αντικείμενο αυτής της νέας συμφωνίας, μεταφράζονται για την Wind σε μια εξαιρετικά αποτελεσματική μετάβαση σε ένα ασφαλές, βιώσιμο και μελλοντικά εξασφαλισμένο δίκτυο (future proof network). Το 5G αποτελεί κρίσιμη εθνική υποδομή ζωτικής σημασίας που πρόκειται να συνεισφέρει τα μέγιστα στην υλοποίηση του ψηφιακού μέλλοντος της Ελλάδας, την ενίσχυση των επενδύσεων στη χώρα και την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας μας. Με το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο 5G που διαθέτουμε, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Wind Hellas στην προσφορά υπηρεσιών 5G τόσο στους καταναλωτές όσο και στους διάφορους κλάδους της οικονομίας.”

Σύμφωνα με την πενταετή συμφωνία, η Ericsson θα υλοποιήσει λογισμικό Κορμού 5G διπλής λειτουργίας επάνω σε μια νέα, συστημικά επαληθευμένη Υποδομή Υπολογιστικού Νέφους της Ericsson, με υπηρεσίες πλήρους υποστήριξης, εικονικό IMS για σταθερή φωνή και φωνή μέσω LTE (VoLTE), αλλά και μια λύση επόμενης γενιάς BSS Χρέωσης 5G. Το συνοδευτικό πρόγραμμα εξέλιξης και ολοκλήρωσης συστημάτων συμπεριλαμβάνει υπηρεσίες υποστήριξης από άκρο σε άκρο, ενώ παράλληλα εισάγει αυτοματοποίηση των λειτουργιών δικτύου του παρόχου υπηρεσιών.

Πηγή: Infocom