Η Connexin λανσάρει το πρώτο IoT δίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο

73
IoT

H Connexin, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην λειτουργία της υποδομής Smart City για την υποστήριξη του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT), με έδρα το Hull ετοιμάζεται να προσφέρει το πρώτο δίκτυο IoT στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο συγκεκριμένα, η Connexin υπόσχεται να παρέχει συνδεσιμότητα μέσω του Long Range Wide Area Network (LoRaWAN), όπου μέχρι τώρα έχουν διεξαχθεί δοκιμές του δικτύου με οργανισμούς όπως το Yorkshire Water, το Hull City Council και το Amey.

Μετά την επιτυχία των δοκιμών – εκτός από την εξασφάλιση σημαντικών επενδύσεων – η Connexin ετοιμάζεται να επεκτείνει το δίκτυο IoT της σε ολόκληρη την χώρα.

Ο Furqan Alamgir, ιδρυτής & διευθύνων σύμβουλος της Connexin, δήλωσε:

«Με μια λύση low-cost wide-area networking να είναι διαθέσιμη σε όλους τους οργανισμούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ανοίγει ευκαιρίες για όσους θέλουν να αναπτύξουν λύσεις IoT για ένα κλάσμα του κόστους των υπαρχουσών λύσεων κυψελωτής υποδομής.

Αυτό όχι μόνο προάγει την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας βασισμένη σε IoT, αλλά επιτρέπει την ανάπτυξη υφιστάμενων λύσεων σε εθνικό επίπεδο για να ενθαρρύνει την περαιτέρω υιοθέτηση και θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν και να επωφεληθούν από την προσιτή, carrier-grade συνδεσιμότητα IoT.»

Πέρυσι, το IoT Breakthrough – ένας ανεξάρτητος οργανισμός που αναγνωρίζει τις κορυφαίες εταιρείες, τεχνολογίες και προϊόντα στην παγκόσμια αγορά – απένειμε το Connexin «Smart City Deployment of the Year» για έναν πιλότο έξυπνου δρόμου στο Newcastle.

Η Connexin συνέχισε να παραδίδει ένα ειδικά σχεδιασμένο λειτουργικό σύστημα έξυπνης πόλης για το Hull Council. Νωρίτερα φέτος, η Connexin βοήθησε την Amey να εφαρμόσει την πλατφόρμα CityOS για τη βελτίωση των υπηρεσιών συντήρησης αυτοκινητοδρόμων στο Σέφιλντ.

Επιπροσθέτως, τον Σεπτέμβριο η Connexin συγκέντρωσε 80 εκατομμύρια λίρες σε χρηματοδότηση μετά τη σειρά επιτυχημένων εφαρμογών της.

Η Donna Moore, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Συμμαχίας LoRa, σχολίασε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ την Connexin για το ορόσημο της ανάπτυξης ενός εθνικού δικτύου LoRaWAN στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως αποτέλεσμα πολυάριθμων επιτυχημένων έργων και επιδείξεων περιπτώσεων.

Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για το IoT στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα ανοίξει τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες και θα προσφέρει νέες προσφορές υπηρεσιών που θα βελτιώσουν τη ζωή των πελατών σε αυτήν την αγορά.

Ως η κορυφαία τεχνολογία δικτύου IoT, το LoRaWAN διαθέτει τα περισσότερα δίκτυα που αναπτύσσονται και είναι το παγκόσμιο de facto πρότυπο LPWAN.

Η ανάπτυξη του Connexin είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς οι χρήστες LoRaWAN μπορούν να επιτύχουν επιχειρηματική επιτυχία.»

Πηγή: Iottechnews.com