Η AT&T και η Ericsson προωθούν την προσπάθεια του 6G στις ΗΠΑ

42
6G

Η Next G Alliance επέλεξε τα στελέχη της AT&T και της Ericsson για τις θέσεις του Chair και Vice Chair, αντίστοιχα.

«Καθιστώντας το στάδιο για την τελική εμπορευματοποίηση του 6G, το έργο της Next G Alliance θα επηρεάσει και θα περιλαμβάνει τον πλήρη κύκλο ζωής της έρευνας και ανάπτυξης, της κατασκευής, της τυποποίησης και της ετοιμότητας της αγοράς», αναφέρει το δελτίο τύπου, το οποίο αποκαλύπτει τον στρατηγικό στόχο του, να ηγηθεί στο 6G της Βόρειας Αμερικής.

Η ATIS (Alliance for Telecommunications Industry Solutions) ασχολείται με αυτό το έργο για τουλάχιστον ένα χρόνο, στο οποίο το 6G  χαρακτηρίστηκε ως στρατηγικό γεωπολιτικό ζήτημα, που ακόμα και τώρα παραμένει στην Προεδρία του Μπάιντεν. Με την Κίνα να βλέπει ότι το 6G είναι το επόμενο βήμα της τεχνολογίας, φαίνεται δίκαιο για τις ΗΠΑ να στρέφονται προς αυτό.

«Ενώ η καινοτομία συμβαίνει συχνά ως απάντηση στις ανάγκες της αγοράς, η μακροπρόθεσμη τεχνολογική ηγεσία παίρνει στρατηγική προοπτική και κρίσιμα ενδιαφερόμενα μέρη δεσμευμένα να φτάσουν στην επιθυμητή μελλοντική κατάσταση», δήλωσε η CEO της ATIS, Susan M. Miller. “Με το σετ ηγεσίας του και να λειτουργεί τόσο για τη βιωσιμότητα όσο και με 6G Roadmap που ξεκίνησε, η Next G Alliance είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα εθνικό όραμα για την επόμενη δεκαετία.”

Η πλήρης ομάδα ηγεσίας αποτελείται από

  • Andre Fuetsch, CTO της AT&T
  • Jan Söderström, Ericsson’s Head of Technology Office in Silicon Valley
  • Brian Daly, AT&T Assistant of Standards & Industry Alliances
  • Devaki Chandramouli, Head of North American Standardization at Nokia
  • Benoit Pelletier, VMware Director, Edge & AI Ecosystems

Πηγή: Telecoms.com