Η AT&T δανείζεται 14,7 δισ. δολάρια για την απόκτηση φάσματος

41
AT&T

Η AT&T έχει συνάψει σύμβαση δανείου ύψους 14,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ με την Bank of America, καθώς επιδιώκει να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να αγοράσει φάσμα C-band.

Ο αμερικανικός φορέας εκμετάλλευσης κοινοποίησε τις πληροφορίες σε ένα αρχείο SEC, το οποίο δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα του δανείου για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, “που μπορεί να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χρηματοδότηση απόκτησης πρόσθετου φάσματος”.

Ο AT&T είναι ένας από τους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς που αναμένεται να επωμιστεί το μερίδιο του λέοντος από την οικονομική επιβάρυνση της δημοπρασίας των συχνοτήτων 3,7 GHz (C-band) της FCC, η οποία αύξησε 80,92 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο στάδιο. Η πρώτη φάση έληξε τον περασμένο μήνα και η δεύτερη φάση – το στάδιο ανάθεσης, στο οποίο οι τηλεπικοινωνίες υποβάλλουν προσφορά για τη θέση τους στο φάσμα – πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα, αλλά δεν είναι πιθανό να προσθέσει σημαντικό ποσό στο σύνολο της δημοπρασίας.

Ωστόσο, όπως επισήμανε η Sasha Javid, spectrum specialist και COO του δικτύου δεδομένων μετάδοσης BitPath, οι μελλοντικοί κάτοχοι του φάσματος θα χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον 13 δισεκατομμύρια δολάρια στους υπεύθυνους του δορυφόρου στο κόστος εκκαθάρισης και μετεγκατάστασης, γεγονός που αυξάνει το σύνολο της δημοπρασίας γύρω στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να τονιστεί, αν και δεν γνωρίζεται ποιος πάροχος έχει κερδίσει και τι τί μέχρι να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση, είναι αρκετά ασφαλές ότι η AT&T θα μπορούσε να δεσμεύσει έως και δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση φάσματος.

Επίσης, παρόμοιες αναφορές υπάρχουν για τη Verizon, ενώ η T-Mobile US αναμένεται να δεσμεύσει μικρότερο ποσό. Τον περασμένο μήνα, η T-Mobile αξιοποίησε τις αγορές ομολόγων ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό επίσης τη χρηματοδότηση απόκτησης φάσματος.

About AT&T

Η AT&T Mobility LLC, επίσης γνωστή ως AT&T Wireless και διατίθεται στο εμπόριο απλά ως AT&T, είναι μια αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Είναι πλήρως θυγατρική της AT&T Inc. και παρέχει ασύρματες υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ.