Η Apple προετοιμάζεται ήδη για το 6G

50
Apple

Το Cupertino έχει ήδη αναπτύξει στρατηγική, προκειμένου να τονώσει την ανταγωνισμό, όταν το 6G αναμένεται να κυκλοφορήσει.

Η Apple σπάνια υποστηρίζει τις νέες τεχνολογίες, αλλά προτιμά να αναμένει να κυκλοφορήσουν, να δοκιμαστούν και κυρίως να “ωριμάσουν”.

Έτσι, εταιρείες όπως η Apple δεν φτάνουν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα, αν δεν κοιτάξουν το μέλλον και δεν αναπτύξουν στρατηγική για την αφομοίωση των νέων τεχνολογιών. Συνεπώς, η Apple διαφημίζει επί του παρόντος περιπτώσεις στη Silicon Valley και στο Σαν Ντιέγκο για την ανάπτυξη δικτύων 6G.

Γενικότερα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple εξέφρασε ενδιαφέρον για το 6G.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγους μήνες, η Apple ήταν μεταξύ 11 νέων ιδρυτικών μελών της «Next G Alliance», η οποία αποτελεί μέρος της Συμμαχίας της Telecommunications Industry Solutions (ATIS). Άλλες εταιρείες που εντάχθηκαν στο Next G Alliance περιλαμβάνονται οι Google, VMWare, HP, LG, Cisco και άλλες.

Σε μια δήλωση, η ATIS δήλωσε ότι το Next G Alliance έχει σχεδιαστεί για να θέσει τα θεμέλια για μια ζωντανή αγορά για τη βορειοαμερικανική καινοτομία στις μελλοντικές γενιές κινητής τεχνολογίας.

«Η Next G Alliance πήρε το όνομά της από τον πρωταρχικό της στόχο: να εδραιώσει τη Βόρεια Αμερική στην εξελικτική πορεία 5G και την ανάπτυξη 6G».

Πριν από την πιο πρόσφατη ομάδα εταιρειών που εντάχθηκαν στην Next G Alliance, ήταν κυρίως τηλεπικοινωνιακοί φορείς και προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων των AT&T, Bell Canada, Ericsson, T-Mobile, TELUS, UScellular και Verizon.

Η έρευνα 6G βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια, αλλά ο στόχος είναι να παρέχει ταχύτητες έως και 100 φορές ταχύτερες από ότι ακόμη και με τα δίκτυα 5G.

Οι ειδικοί του κλάδου προβλέπουν ότι η κυκλοφορία του 6G πιθανότατα θα ξεκινήσει γύρω στο 2030.

Πηγή: Telecomstechnews