«Άνοιξαν» και για την Ελλάδα οι παραγγελίες για το δορυφορικό ίντερνετ του Elon Musk

50
Satellite
Photo Credits: Pixabay

«Άνοιξαν» και για την Ελλάδα οι παραγγελίες για δορυφορικό ίντερνετ του Elon Musk και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προβούν σε προπαραγγελίες στην εταιρεία Starlink.

Η σχετική δυνατότητα είναι διαθέσιμη πλέον και στην χώρα μας μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας, που είναι θυγατρική της SpaceX του Elon Musk.

Οι χρήστες για να συνδεθούν χρειάζονται ένα δορυφορικό πιάτο όπως αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης για να αποκτήσουν σύνδεση με τους δορυφόρους της Starlink οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με έναν επίγειο σταθμό ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί άμεσα είτε στην Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες. Ο επίγειος σταθμός με τη σειρά του συνδέεται με τη ραχοκοκαλιά του παγκόσμιου διαδικτύου.

Με την εισαγωγή της διεύθυνσής σας (στα ελληνικά μάλιστα) στην αρχική σελίδα της Starlink  μπορείτε να προχωρήσετε στην παραγγελία. Η υπηρεσία στοιχίζει 99 ευρώ τον μήνα και το κόστος του εξοπλισμού είναι στα 499 δολάρια όπως αναφέρεται στη σελίδα. Αν δεν προχωρήσει η παραγγελία το ποσό επιστρέφεται.

Σύμφωνα με το Money Review, ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου η είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και τιμολογείται ακριβότερα θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps.